menu

Blog

8 savjeta za pakovanje pošiljki

X express je tu za svoje korisnike i zato nam se uvijek možete obratiti ukoliko Vam je potrebna podrška za pripremu i dostavu pošiljki. Kako bismo olakšali ovaj proces, savjetujemo Vam da prilikom pripreme pošiljke za slanje, uradite sljedeće:

1 Veoma je bitno da obratite pažnju na vrstu Vaše pošiljke i da budete svjesni da se ona transportuje zajedno sa drugim pošiljkama različite vrste (drvo, staklo, plastika, karton itd.). Iz tog razloga je potrebno da Vašu pošiljku zapakujete što adekvatnije kako se ista ne bi oštetila, da ne bi oštetila druge pošiljke ili povrijedila radnike koji njome rukuju.

2 Ambalaža u koju pakujete Vašu pošiljku treba da bude čvrsta, neoštećena i po mogućnosti iz jednog dijela.

3 Potrebno je da robu pakujete u čvrste kartonske ambalaže, ambalaže od stiropora ili neke druge vrste zaštitnog materijala. Razne vrste folija, kesa i najlona nisu adekvatna vrsta ambalaže za transport pošiljke.

4 Kartonska ambalaža, ukoliko je nepopunjena može se oštetiti i potrebno je da se prostor između kartona i samog sadržaja pošiljke ispuni spužvom, stiroporom ili papirom.

5 Gabaritnije pošiljke (npr. tehnika) ukoliko ne posjeduju originalnu, fabričku ambalažu, potrebno je da se zaštite načinom ranije objašnjenim, te da se stakleni dijelovi dodatno zaštite.

6 Nakon što se sadržaj uredno zaštiti, na ambalaži je potrebno naznačiti da je pošiljka lomljiva. Molimo Vas da imate u vidu da sa pošiljakama rukuju druga lica koja u neznanju mogu da se povrijede u slučaju oštećenja staklenih dijelova pošiljaka.

7 Ambalažu je potrebno zatvoriti. Poluotvorene ili otvorene pošiljke mogu dovesti do gubljenja, ispadanja ili oštećenja sadržaja iste.

8 Sadržaj Vaše pošiljke mora biti prihvatljiv za transport i mora biti u skladu sa opštim uslovima poslovanja kompanije.

Copyright © X EXPRESS 2022. Sva prava zadržana.
Powered by limun.co